Wat is importeren van producten?

Bij het importeren van goederen uit een land buiten de Europese Unie (EU) komt veel kijken. Zo moet u aangifte doen bij de douane en meestal invoerrechten betalen. Ook betaalt u btw en voor bepaalde producten accijns, verbruiksbelasting en overige heffingen. Lees verder »

Wat zijn redenen om te importeren?

Redenen voor importeren. Je krijgt een betere prijs in het buitenland, je wilt je assortiment uitbreiden of ziet een gat in de markt. Er zijn meerdere redenen waarom je wilt starten met importeren. Lees verder »

Bron: www.kvk.nl

Wat zijn de import producten van Nederland?

Er worden veel luchtvaartproducten, motorvoertuigen, elektrische apparaten, grote machines, chemische producten en minerale brandstoffen geïmporteerd vanuit het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast worden ook veel kantoorartikelen, geneesmiddelen en andere medicinale en farmaceutische producten naar Nederland geïmporteerd. Lees verder »

Bron: www.hst.nl

Wat is een exportland?

Export is handel met landen die geen deel uitmaken van de EU, zogeheten derde landen. De bevoegde autoriteiten van die landen stellen vaak aanvullende landspecifieke eisen voor de producten die zij invoeren. Lees verder »

Bron: www.nvwa.nl
Gerelateerd aan Wat is importeren van producten?