Wat is kippenlever?
Kippenlever is één van de organen van de kip. Smaak: Kippenlever heeft een specifieke smaak wat wordt veroorzaakt door het ijzergehalte. Weetje of tip: De kippenlevertjes kruiden met zout en peper en bakken met uitjes en spekjes. Met bruin brood erbij zorgt dit voor een lekkere smaakbeleving. Lees verder »
Is kippenlever gezond om te eten?
Kippenlevertjes zijn niet alleen gezond, het bevat veel vitamine A, D en B alsmede verschillende mineralen waaronder koper en ijzer. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees. Bereidingstips: Je kan lever verwerken in jus door ze mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Lees verder »
Hoe vet is kippenlever?
Er zit 1,4 gram vet in 1 stuk (25 gram) kippenlever, waarvan 0,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis. Lees verder »
Is lever slecht voor je?
Lever bevat bijvoorbeeld veel ijzer en vitamine A, lever en nieren bevatten veel vitamine B (zoals vitamines B2 en B12) en D. Omdat lever zoveel vitamine A bevat, wordt het zelfs afgeraden voor zwangere vrouwen (ook leverpastei, leverworst en dergelijke). Besluit: orgaanvlees is niet beter of slechter dan ander vlees. Lees verder »