Wat is metaforisch denken?
Wat is metaforisch denken? Er is sprake van een metafoor als er twee zaken met elkaar vergeleken worden, die in wezen niet letterlijk aan elkaar gelijk zijn. Dit vormt de basis van het metaforisch denken. De Griekse filosoof Aristoteles beschouwde de metafoor als een teken van genialiteit. Lees verder »
Hoe bedenk je een goede metafoor?
Je maakt een vergelijking tussen twee dingen die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben. Uiteraard moet er wel sprake zijn van enige overeenkomst tussen het beeld dat je schetst en dat wat je wilt zeggen. Hoe treffender je vergelijking is, hoe beter de metafoor. Lees verder »
Wat is jouw metafoor?
Een metafoor is een taalkundig hulpmiddel waarbij je een eigenschap van een bepaald concept overbrengt op een ander concept. Er zijn dus twee dingen gaande: Het onderwerp: je praat hier niet over, maar het gaat hier (eigenlijk) wel over. Het metafoor: je praat hier wel over, maar het gaat hier niet over. Lees verder »
Waarom gebruik je een metafoor?
Wanneer je iets in een team of organisatie wilt veranderen, bijvoorbeeld de cultuur, de houding of het gedrag, dan is een metafoor een uitstekend middel om de situatie te verhelderen en verbeelden. Om begrip en grip te krijgen. Wanneer mensen een beeld hebben van de situatie, gebeurt er iets anders. Lees verder »
- Welke metaforen zijn er?
- Wat is het verschil tussen beeldspraak en metafoor?
- Wat is een kosteninflatie?
- Wat is het verschil tussen Bestedingsinflatie en kosteninflatie?
- Hoe ontstaat een Bestedingsinflatie?
- Wat is een ander woord voor altijd?
- Is het altijd of altijd?
- Wat doe je als activiteitenbegeleider?