Wat is onzakelijke huur?
De huur is onzakelijk, omdat de huurprijs veel lager of hoger is dan gebruikelijk. Hiervan kan sprake zijn als u als ouder de woning aan uw kind verhuurt. Het vaste percentage waarmee u de WOZ-waarde moet vermenigvuldigen, is 62%. U verhuurt een zelfstandige deel van een groter gebouw. Lees verder »
Wat is een ongebruikelijke huurprijs?
Voorbeeld verhuurde woning met ongebruikelijke huurprijs Het gaat hier om woningen waarvan de verhuurder en huurder gelieerde partijen zijn en waarvoor een huurprijs is afgesproken die niet met derden zou zijn overeengekomen. Voorbeelden zijn: Iemand verhuurt tegen een lage prijs een woning aan een familielid. Lees verder »
Hoe bepaal je de huurprijs?
Op de website van de Huurcommissie kun je een huurprijscheck doen. Hiermee bereken je zelf in een paar stappen hoeveel punten jouw huurwoning waard is en hoeveel je aan huur kunt vragen (als je een woning hebt beneden de sociale huurgrens). Lees verder »
Hoe bepaal je huurprijs vrije sector?
Vrije sector huurwoning Heeft jouw te verhuren woning 145 punten of meer, kan de woonruimte in de vrije sector verhuurd worden. De maximale huurprijs mag dan boven de grens van € 763,47 liggen. Als particuliere vastgoedbelegger in de vrije sector kun je dus zelf de maximale huurprijs berekenen en bepalen. Lees verder »