Wat is ruimtelijke adaptatie?

De term ruimtelijke adaptatie en klimaatadaptatie worden veelal door elkaar gebruikt. Klimaatadaptatie betekent letterlijk: aanpassingen doorvoeren ten behoeve van het klimaat. Ruimtelijke adaptatie is het aanpassen van de inrichting van steden, dorpen en het landelijk gebied aan de effecten van klimaatverandering. Lees verder »

Waarom is er ruimtelijke adaptatie?

Om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en schade door weersextremen te beperken, moet er meer ruimte voor water komen. Tegelijkertijd is er ruimte nodig voor onder meer woningbouw, de energietransitie, natuur en landbouw. Er zijn ingrijpende keuzes nodig in de ruimtelijke inrichting van Nederland. Lees verder »

Wat is klimaatadaptatie?

De aarde warmt op en het klimaat verandert. Nederland moet zich voorbereiden op de risico's van het veranderende klimaat en hierop de omgeving aanpassen. Dit heet klimaatadaptatie. Lees verder »

Wat is een Deltabeslissing?

Wat is de Deltabeslissing Ruimtelijke adaptatie? Met de Deltabeslissing Ruimtelijke adaptatie heeft Nederland in 2015 besloten dat het Rijk, de provincies, gemeenten en waterschappen samen de ambitie vastleggen dat Nederland in 2050 klimaatbestendig en waterrobuust is ingericht. Lees verder »

Wat verstaan we onder klimaatbestendigheid?

Klimaatbestendig wil zeggen: hoe goed is iets - meestal een huis - beschermd tegen de effecten van klimaatverandering. Een klimaatbestendig huis is goed bestand tegen extreme hitte in de zomer, of langdurige en hevige rege. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is ruimtelijke adaptatie?