Wat is typisch Sloveens?

Wel typisch Sloveens is jota, een soep met bonen, zuurkool, aardappel en spek. Jota wordt in vrijwel het gehele land gegeten, maar wordt vooral toegeschreven aan het westelijke deel van het land. De soep is een mix tussen de Centraal-Europese en mediterraanse keuken. Lees verder »

Wat drinken Slovenen?

Drinken in Slovenië: Behalve koffie, thee en frisdrank heeft Slovenië zijn eigen lokale biertjes. Naast de twee grootste Sloveense brouwerijen in Laško en Ljubljana zijn er veel andere kleinere brouwerijen. Slovenië kent ook veel goede wijnen. Lees verder »

Bron: koningaap.nl

Hoe laat eten Slovenen?

Warm eten doen ze in Slovenië 's middags. Mensen hebben lunch tussen pakweg half twaalf en twee uur. In de weekenden volgt de lunch vaak wat later, net hoe het de mensen uitkomt. Het is vaak wel mogelijk te dineren, maar voor Slovenen zelf is dit niet gewoon. Lees verder »

Wat moet je kopen in Slovenië?

Culinaire producten van Slovenië Waar je ook bent in Slovenië, je vindt er altijd wel lekkernijen om mee naar huis te nemen. Huisgemaakte likeur of honing, kaas van de boerderij, olie van handgeplukte olijven, ham van het huis of brood van de buren. Culinaire producten zijn overal verkrijgbaar. Lees verder »

Wat is het bekendste eten in Slovenië?

Het bekendste Sloveense gerecht is Carniolan-worst, bereid met een speciaal recept en meestal gegeten met zuurkool. De Carniolan-worst (Kranjska klobasa) is een Sloveense culinaire specialiteit die kan worden geproduceerd door maar 15 Sloveense producenten die een certificaat voor de productie hebben verkregen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is typisch Sloveens?