Wat is typisch Surinaams?

Als ze een vriend of vriendin begroeten geven ze elkaar een 'brasa', oftewel een omhelzing. Ook vragen ze bij een begroeting hoe het gaat: 'fa waka'. Je hoeft dan niet een uitgebreid antwoord te geven. Vaak reageren Surinamers met 'rustig', wat goed betekent. Lees verder »

Wat is de traditie van Suriname?

  • Surifesta. Tijdens Surifesta in december en januari vieren de Surinamers een maand lang feest. ...
  • Keti Koti. Fel gekleurde parades zie je ieder jaar in Paramaribo op 1 juli. ...
  • Srefidensi. Srefidensi is de belangrijkste feestdag van het jaar.
  • Lees verder »

Wat zeggen Surinamers vaak?

Sranan Tongo is naast het Nederlands de meest gesproken taal en herken je vast van uitdrukkingen als Fa waka?, wat 'Hoe gaat het?' betekent. ZELF NAAR Suriname? In het Nederlands wat in Suriname wordt gesproken zijn natuurlijk een paar woorden die wij in Nederland helemaal niet kennen. Lees verder »

Wat kan ik vertellen over Suriname?

Suriname is een land in Zuid-Amerika. Het heeft verschillende landschappen, maar bestaat voor het grootste gedeelte uit bossen. Het Surinaamse regenwoud trekt veel toeristen, vooral Nederlanders. Het land heeft een tropisch regenwoudklimaat. Lees verder »

Wat zijn de normen en waarden van de Surinaamse cultuur?

Zeer goede vrienden geven elkaar een 'brasa ' (omhelzing). Onderdeel van de begroeting is de vraag: Hoe gaat het? of 'Fa Waka' . Men verwacht geen uitgebreid antwoord terug. Het Surinaamse antwoord op deze vraag is vaak 'rustig' wat goed of oké betekent. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is typisch Surinaams?