Wat is verzet rechtsmiddel?
Wanneer iemand het niet eens is met een strafbeschikking, een veroordeling bij verstek, een dwangbevel of een rechtsmaatregel door een gerechtsdeurwaarder kan men in verzet komen. Heel eenvoudig gezegd, is dit een procedure om 'bezwaar' te maken tegen een beslissing. Lees verder »
Wat betekent verzet in het recht?
Bezwaar tegen een uitspraak dat iemand kan indienen die bij verstek (afwezigheid) veroordeeld is. Lees verder »
Is verzet een rechtsmiddel?
Er zijn gewone rechtsmiddelen, zoals bezwaarschrift, verzet, hoger beroep of cassatie(beroep) en buitengewone rechtsmiddelen, zoals derdenverzet, rekest-civiel, herziening of cassatie in het belang der wet. Lees verder »
Hoe werkt Verzetprocedure?
Door een verzetprocedure te starten kan de veroordeelde partij de zaak heropenen, zodat de zaak alsnog inhoudelijk wordt behandeld. Deze verzetprocedure wordt gestart door een verzetdagvaarding uit te brengen aan de oorspronkelijke eiser. Dit is degene die nu in het verstekvonnis in het gelijk is gesteld. Lees verder »
Wat is het verschil tussen verzet en beroep?
U kunt tegen een uitspraak bij verstek ofwel verzet aantekenen, ofwel in hoger beroep gaan. Als u verzet aantekent, komt de zaak opnieuw voor bij dezelfde rechter die u heeft veroordeeld. Ook verzet is enkel mogelijk als u een belang kunt laten gelden. Bij hoger beroep komt de zaak voor bij de hogere rechtbank. Lees verder »