Wat is wegloopgedrag?
Misschien heb je ook zo'n bewoner op de afdeling: iemand die steeds weg wil. We noemen dit ook wel wegloopgedrag. Het doel is niet concreet, als hij maar weg kan. Dit ontbreken van een heldere eindbestemming bij wegloopgedrag komt met name voor bij mensen die vermijdend gehecht zijn. Lees verder »
Wat doet de politie als je wegloopt?
Wanneer dit niets uithaalt schakelen de meeste mensen de politie in. Deze zal trachten uit te zoeken waar het kind is of verblijft, en of het terug naar de ouders kan of wil. Lees verder »
Wat te doen als iemand wegloopt?
Ik wil weglopen Praat eens over je problemen thuis met iemand die je vertrouwt: een goede vriend(in), een familielid, je mentor of de vertrouwenspersoon op school, of met de jongerenwerker in je buurthuis. Zij kunnen je helpen. Je kunt ook gratis bellen met Veilig Thuis (0800-2000) of De Kindertelefoon (0800-0432). Lees verder »
Wat gebeurt er als een kind wegloopt van huis?
Als je kind is weggelopen en je wilt graag hulp, kun je contact opnemen met de jeugdgezondheidszorg bij jou in de buurt. Zij kunnen je doorverwijzen naar geschikte hulp. Lees verder »
Wat is Loopdrang?
Daarnaast is het een bekend verschijnsel bij dementie dat mensen gaan dwalen of lopen: loopdrang en dwaalgedrag. Mensen kunnen zich verloren voelen, of ongemakkelijk, en gaan 'op zoek'. Zij willen niet per se naar buiten, maar worden simpelweg rustiger van het lopen, wat een ritmische beweging is. Lees verder »