Wat is welbevinden in de zorg?

Welbevinden betekent dat iemand zich goed voelt. Dit noemen we ook wel leefplezier of kwaliteit van leven. Welbevinden krijgt steeds meer aandacht in de ouderenzorg. Zorg voor welbevinden, goed in je vel zitten, is voor iedereen belangrijk en heeft een positieve invloed op de lichamelijke gezondheid. Lees verder »

Wat wordt er bedoeld met mentaal welbevinden?

Mentaal welbevinden is de mate waarin je je goed in je vel voelt, de mate waarin je je gelukkig voelt. Het is een uitkomstmaat van positieve geestelijke gezondheid. Lees verder »

Wat is mentaal welbevinden en autonomie?

Domein: mentaal welbevinden / autonomie. Mentaal welbevinden is nauw verbonden met de andere drie domeinen: participatie, wonen en lichamelijk welbevinden. Of je je mentaal goed voelt, lekker in je vel zit, heeft namelijk vaak te maken met de sociale omgeving of gebeurtenissen die een grote invloed hebben op je persoon . Lees verder »

Wat valt er onder lichamelijk welbevinden?

Lichamelijk welbevinden: Cliënten moeten kunnen rekenen op adequate gezondheidsbescherming en -bevordering, een schoon en verzorgd lichaam en smakelijke maaltijden, hapjes en drankjes. Mentaal welbevinden: Cliënten moeten kunnen rekenen op respect voor, en ondersteuning van, de eigen identiteit en levensinvulling. Lees verder »

Wat vinden ouderen belangrijk in de zorg?

Wensen en behoeften ouderen Mobiliteit lijkt ook sterk samen te hangen met andere zaken in het leven die ouderen belangrijk vinden, zoals zingeving, waardigheid en eigen regie. Verder hechten ouderen ook belang aan het hebben van een goede cognitieve gezondheid en een geschikte woonomgeving. Lees verder »

Bron: www.rivm.nl
Gerelateerd aan Wat is welbevinden in de zorg?