Wat kan een octopus?

Ze kunnen potten opendraaien, puzzels oplossen en zelfs – dankzij hun flexibele en veelzijdige ledenmaten – uit hun tanks ontsnappen. Hierdoor vormen ze één van de meest ongewone schepsels op aarde. Hoe octopussen echter hun acht tentakels beheersen, is een vraag waar onderzoekers zich het hoofd over breken. Lees verder »

Bron: scientias.nl

Welke eigenschappen heeft een octopus?

  • Een octopus heeft drie harten.
  • Een octopus heeft koninklijk bloed.
  • Een octopus is altijd een inktvis.
  • Een octopus heeft geen acht tentakels?
  • Een octopus is nooit lang zijn tentakels kwijt.
  • Lees verder »
Bron: www.zapp.nl

Kan een octopus vijf harten hebben?

Octopussen maken goed gebruik van hun acht armen. Zo kunnen ze zich ermee voort bewegen, als een soort benen. Ook kunnen ze er mee eten en zelfs proeven. Verder heeft een octopus naast acht armen ook nog eens drie harten. Lees verder »

Bron: schooltv.nl

Kan een octopus inkt geven?

Octopussen veranderen voortdurend van vorm en kleur. Ze spuiten inkt, verdwijnen door spleetjes en proeven met hun zuignappen. Toch lijken ze op mensen. Je zit op de zeebodem, even voor de kust van het Indonesische eiland Lembeh. Lees verder »

Is een octopus sterk?

Octopussen hebben geen tentakels, enkel acht armen waarmee ze zich voortduwen en de zeebodem aftasten op zoek naar voedsel. Octopussen zijn verschrikkelijk sterk, ze bestaan voor het grootste deel uit spier. Sommige soorten winnen het zelfs van een haai (tip: daar zijn ook filmpjes van). Lees verder »

Bron: www.vn.nl
Gerelateerd aan Wat kan een octopus?