Wat kan je tegen een verstekvonnis doen?
U kunt een verstekvonnis aanvechten door “in verzet te gaan”. Dat betekent dat je alsnog reageert op de dagvaarding zoals je dat had moeten doen als jij de dagvaarding op tijd had gezien. In verzet gaan is aan strenge termijnregels verbonden en moet binnen vier weken worden ingediend bij de rechtbank. Lees verder »
Wat moet ik doen bij verstekvonnis?
Als u het niet eens bent met het verstekvonnis, kunt u in verzet komen door een verzetprocedure op te starten. Dat kunt u doen door een advocaat een zogeheten verzetdagvaarding op te laten stellen. Daarmee wordt de reeds aangevangen procedure voortgezet. Lees verder »
Wat moet een gedaagde doen om zijn verstek te zuiveren?
Het verstekvonnis zuiveren U kunt met uw advocaat in verzet tegen dit vonnis. Dit doet u door de oorspronkelijke eiser te dagvaarden voor dezelfde rechter. Dit moet u binnen 4 weken doen na de uitspraak van het verstekvonnis. Uw advocaat kan u helpen bij het opstellen van de verzetdagvaarding. Lees verder »
Kun je in hoger beroep tegen een verstekvonnis?
Tegen een verstekvonnis moet (in de meeste gevallen) geen hoger beroep worden ingesteld, maar verzet. Juist ingesteld verzet brengt mee dat de zaak alsnog, op tegenspraak bij de zelfde instantie wordt behandeld als die het verstekvonnis afgaf. Lees verder »
Hoe zuiver je verstek?
Verstek zuiveren Zolang er nog geen vonnis is gewezen, kan het verstek nog 'gezuiverd' worden door u alsnog te melden bij de rechtbank. De procedure wordt in dit geval voortgezet en u krijgt de gelegenheid om uzelf te verweren tegen de stellingen van de wederparti. Lees verder »