Wat kun je allemaal doen met rozemarijn?
Rozemarijn is lekker in stoofschotels, in soepen en bij lamsvlees. Het is ook een onmisbaar barbecuekruid. Groenten zoals erwten, bonen, champignons en bloemkolen worden lekkerder en bovendien beter verteerbaar met een beetje rozemarijn. Je kunt rozemarijn mee laten koken, de smaak wordt alleen maar beter. Lees verder »
Kan rozemarijn in de diepvries?
Rozemarijn is wat langer houdbaar dan andere kruiden, want de stelen en bladeren zijn wat stugger. Zit het blad nog aan de steel, dan kun je dit kruid 4 dagen in de koelkast bewaren. Zonder steel kunnen de blaadjes maximaal 3 dagen bewaard worden. In de vriezer kan rozemarijn 8 tot 10 maanden bewaard worden. Lees verder »
Wat doet rozemarijn voor je lichaam?
Rozemarijn bevordert de spijsvertering en helpt bij chronische galaandoeningen, slechte leverfunctie, hoofdpijn en migraine door lever- en galstoornissen, winderigheid, zwakke maag, maagdarmkrampen en gebrek aan eetlust. Niet in grote doses gebruiken bij zwangerschap (wel als keukenkruid). Lees verder »
Kun je rozemarijn rauw eten?
De zachte stelen zijn allemaal eetbaar en hebben vrijwel dezelfde smaak als de blaadjes. Denk hierbij aan basilicum, bieslook, dille, koriander en peterselie. Kruiden met harde of stevige stelen zijn bijvoorbeeld munt, oregano, rozemarijn, salie en tijm. Hiervan kun je beter alleen de blaadjes gebruiken. Lees verder »
Hoe gezond is rozemarijn thee?
Gezondheidsvoordelen: Goed voor geheugen In traditionele Chinese geneeskunde, rozemarijn thee voor maagstoornissen en voor het kalmeren van de zenuwen. Met zijn anti-inflammatoire eigenschappen, wordt dit helende kruid ook gebruikt tegen verteringsproblemen, menstruatie stoornissen en verlies aan eetlust. Lees verder »