Wat kun je doen met cacaobonen?

Je kunt rauwe cacao vrijwel overal in verwerken: in baksels en in smoothies. Let wel: als je rauwe cacao verhit gaan ook de goede gezondheidsvoordelen verloren. Gebruik je het dus om mee te bakken, dan zal dit geen echte toegevoegde waarde leveren aan je gezondheid. De smaak van rauwe cacao is zeer bitter. Lees verder »

Hoe eet je cacaonibs?

Cacao nibs verwerkt in met name ontbijtgerechten zijn mijn favoriet. Als je ze zo eet – uit het handje – is het wel wat bitter. Als vervanger van een zak M&M's op de bank met je beentjes omhoog is wat mij betreft toch niet zo'n goed idee… Maar door smoothies, je yoghurt of op een pannenkoek is het waanzinnig lekker!14 aug. Lees verder »

Hoe maak je van cacaobonen chocolade?

De cacaobonen worden vermalen in een machine. Tijdens het malen komen de vetten in de bonen vrij, waardoor de cacaobonen veranderen in een vloeibare massa. Dit wordt de cacaomassa genoemd. Deze massa wordt gebruikt om chocolade te maken, maar het kan ook verder verwerkt worden tot cacaopoeder of cacaobote. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kun je doen met cacaobonen?