Wat kun je doen tegen dystrofie?

Om de pijnklachten te verminderen kunnen pijnstillers worden voorgeschreven die ook ontstekingsremmend werken. Fysiotherapie en ergotherapie kunnen ook bijdragen aan een vermindering van klachten bij posttraumatische dystrofie. Soms wordt er via een infuus suikervloeistof toegediend om klachten te verminderen. Lees verder »

Bron: www.livit.nl

Kun je genezen van dystrofie?

Een klein deel van de patiënten met posttraumatische dystrofie geneest niet meer en zal restklachten behouden. Gelukkig geneest het grootste gedeelte snel van de aandoening en hebben daarna geen last meer van de symptomen. Lees verder »

Wat is er te doen aan dystrofie?

  • Rust houden met het aangedane lichaamsdeel.
  • Een speciale spalk of brace kan worden ingezet om het lichaamsdeel niet teveel te belasten.
  • Soms worden vitamines, zoals vitamine C en ketamine, gebruikt tegen posttraumatische dystrofie.
  • Lees verder »
Bron: www.livit.nl

Hoe voelt dystrofie?

een gezwollen lichaamsdeel, verschil in huidtemperatuur (warm bij een warme dystrofie, koud bij de koude dystrofie), huidverkleuring van het aangedane gebied (rood of blauw), verminderde beweeglijkheid en pijn bij het aanraken van de huid. Lees verder »

Welke medicijnen bij dystrofie?

In de beginfase van CRPS en ook wanneer ontstekingsverschijnselen en pijn op een later moment weer optreden, komen de volgende medicijnen in aanmerking: Paracetamol. ontstekingsremmende pijnstillers zoals ibuprofen, naproxen, diclofenac of arcoxia. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kun je doen tegen dystrofie?