Wat maakt lamsvlees?

Lam is vlees van gedomesticeerde jonge schapen en staat bekend als een soort rood vlees; een term die wordt gebruikt om het vlees van zoogdieren te beschrijven dat rijker is aan ijzer dan vis of kip. Vlees van jonge schapen die nog maar één jaar oud zijn, wordt lam genoemd, terwijl lamsvlees wordt gebruikt om vlees van een volwassen schaap te beschrijven. Lees verder »

Is lamsvlees geit of schaap?

Lamsvlees en schapenvlees is vlees van schapen dat wordt gebruikt voor consumptie. Er bestaan verschillende classificaties om te bepalen welk vlees nog als lamsvlees telt, maar doorgaans wordt het vlees van een dier dat minder dan een jaar oud is lamsvlees genoemd. Lees verder »

Wat maakt lamsvlees zo bijzonder?

Lamsvlees wordt vooral als gezond beschouwd omdat het rijk is aan eiwitten en belangrijke vitamines en mineralen bevat, zoals ijzer, vitamine B12, niacine en zink . Lamsvlees bevat ook gezonde vetten, waaronder vitamine E. Lees verder »

Waarom is lamsvlees slecht voor je?

Er zit 8,3 gram vet in 1 stukje (100 gram) lamsvlees, waarvan 3,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat maakt lamsvlees?