Wat mag een notaris niet?
De notaris mag niets delen, ook niet met uw (zaken)partner. De notaris moet Belastingdienst, politie en justitie op hun verzoek wel inzicht geven in het betalingsverkeer. Ook is de notaris verplicht om ongebruikelijke transacties op de bankrekening te melden. Lees verder »
Is een notaris te vertrouwen?
Een officiële en bevoegde notaris kun je herkennen doordat hij of zij lid is van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Notarissen zijn hiervan verplicht lid. Controle van het lidmaatschap is dus de eenvoudigste manier om zeker te weten of een notaris beëdigd is en dus bevoegd is om als notaris te op te trede. Lees verder »
Wat kan een notaris inzien?
Volgens de Notariswet mag de notaris alleen inzage verlenen aan personen die een rechtstreeks belang hebben bij de inzage. Daarnaast verleent de notaris alleen inzage over de delen van het testament die van belang zijn voor het erfrecht van degene die inzage wil. Lees verder »
Kan je een notaris in gebreke stellen?
Indien je overweegt om een formele klacht in te dienen tegen een notariskantoor, kan je terecht bij de Ombudsdienst voor het notariaat. Op www.ombudsnotaris.be vind je alle info over de werking van de Ombudsdienst en de manier waarop je een klacht kan indienen. Lees verder »
Wat mag een notaris vragen?
- Voorkom opeten vermogen en huis bij opname zorginstelling.
- Tarief en vrijstellingen schenkbelasting.
- Wanneer gaat notaris erfenis afhandelen?
- Welke kosten zijn aftrekbaar van erfenis?
- Woning schenken aan kind, waar moet je op letten?
- Wat is een redelijke vergoeding voor iemand die de erfenis afhandelt?
- Lees verder »