Wat moet je doen met Divali?

Divali kan op verschillende manieren gevierd worden. Je kunt bijvoorbeeld puja, jaapa, paatha of havana [pūjā, jāpa, pāṭha, havana] doen. Ook kun je bhajans zingen of bijvoorbeeld mediteren. Het hindoeïsme kent zoveel manieren van verering, dat Divali door een ieder heel eenvoudig gevierd kan worden. Lees verder »

Wat moet je doen bij Divali?

Voor en tijdens het branden van de lichtjes wordt gebeden, mantra's opgezegd, gemediteerd en soms gezongen. Naast Holi Phagua wordt Divali het meest gevierd door de hindoes in Nederland, Suriname, India en alle andere landen in de wereld, waar de van origine Indiase diaspora leeft. Lees verder »

Bron: www.kis.nl

Welke mantra doe je bij Divali?

Na uw eigen puja te hebben gedaan, doen we de 4 lichten aan met een lucifer door de volgende mantra te reciteren: Aum Yamdevaay Namah 3x reciteren. Na het aansteken van de diya plaatst u de diya in zuidelijke richting van het huis of vanuit oudsher bij de ingang van uw huis. Lees verder »

Wat doen gelovigen tijdens Divali?

Een belangrijk feest is Divali, het vijfdaagse lichtjesfeest. Hindoes vieren dan de overwinning van het goede op het kwade, het licht op de duisternis. Gelovigen versieren rond de donkerste nacht van het jaar hun huizen met lichtjes en steken vuurwerk af. Lees verder »

Bron: npokennis.nl
Gerelateerd aan Wat moet je doen met Divali?