Wat staat er in de Drinkwaterwet?
De Drinkwaterwet regelt onder meer de bepalingen van tarieven, de leveringszekerheid en de continuïteit van de drinkwatervoorziening. De wettelijke eisen en normen voor drinkwater zijn vastgelegd in het Drinkwaterbesluit. Daarin staan ook de normen waaraan het ingenomen grond- en oppervlaktewater moeten voldoen. Lees verder »
Wat staat er in het Drinkwaterbesluit?
Kwaliteitseisen voor drinkwater Rond het uit de grond halen, zuiveren en leveren van kraanwater gelden strenge wettelijke regels. Ook is afgesproken hoeveel stoffen en organismen maximaal in het drinkwater mogen voorkomen. Deze wettelijke eisen aan de kwaliteit voor drinkwater staan in het Drinkwaterbesluit. Lees verder »
Waar moet water aan voldoen?
De wettelijke kwaliteitseisen voor drinkwater staan in het Drinkwaterbesluit. Zo zijn er eisen aan de hoeveelheden lood (10 microgram per liter water) en kwik (1 microgram per liter water) in drinkwater. Deze eisen zijn gebaseerd op de Europese Drinkwaterrichtlijn (Engels). Lees verder »
Is leidingwater verplicht?
Er is geen aansluitverplichting op het openbare drinkwaternet, maar binnen in huis is iedereen zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn water. Je bent wettelijk verplicht om als 'eigen waterwinner' je waterput grondig te laten controleren vóór het eerste gebruik. Lees verder »
Is kraanwater in Nederland gezond?
Is Nederlands kraanwater veilig? Ja. De eisen die aan kraanwater worden gesteld op het gebied van biologische en chemische veiligheid zijn erg hoog, en de kwaliteit wordt door middel van regelmatige analyses streng bewaakt. Een enkele keer geven drinkwaterbedrijven een kookadvies. Lees verder »