Wat staat er in de hypotheekakte?
In de hypotheekakte wordt opgenomen hoe de hypotheekgever het onderpand heeft verkregen of zal verkrijgen. De bank wil weten of jij wel eigenaar of erfpachter van de woning bent. Anders kun jij namelijk geen hypotheekrecht vestigen. Verder wordt er in de akte vermeld of er al een hypotheek rust op het onderpand. Lees verder »
Hoe ziet een hypotheek akte eruit?
De belangrijkste zijn: De naam van de hypotheeknemer (de geldgever) De naam, geboortedatum en woonplaats van de hypotheekgever (de geldnemer, dat ben jij) De naam en standplaats van de notaris. Lees verder »
Waarom een hypotheekakte?
Zonder hypotheekakte kan er geen hypotheekrecht worden gevestigd en zal de bank je dan ook geen hypothecaire lening verstrekken. Bij het opstellen van de hypotheekakte zal de notaris onderzoeken en dus controleren of je bevoegd bent om een hypotheek te vestigen op de woning. Lees verder »
Wat is het verschil tussen hypotheekakte en leveringsakte?
Een notaris maakt bij aankoop van een woning twee akten op. Eén is de akte van levering en de andere is de hypotheekakte. De akte van levering wordt ook wel transportakte, leveringsakte of overdrachtsakte genoemd. Uitgangspunt van deze akte van levering is de eerder gesloten koopovereenkomst. Lees verder »
- Hoe kom ik aan de hypotheekakte?
- Wat kosten een hypotheekakte?
- Is een hypotheekakte verplicht?
- Wat is het volkslied van Nederland?
- Wat is de tekst van het Wilhelmus?
- Welke 2 coupletten zingen wij tegenwoordig van het volkslied?
- Wat was ons volkslied voor 1932?
- Wat zijn redenen om een kind uit huis te plaatsen?