Wat te doen tegen mieren tussen de tegels?

Span een koperdraad om de rand van je terras of leg wat koperen muntjes bij de ingang van het mierennest neer om mieren weg te houden van de tegels. Ruim etensresten op: zeker in de lente en zomer, als je lekker buiten aan het lunchen of barbecueën bent, vallen er wel eens etensresten op de tegels. Ruim dit meteen op. Lees verder »

Bron: www.pokon.nl

Hoe roei je mieren uit?

Strooi kaneel, nootmuskaat, lavendel of koffiedrab Mieren houden niet van de geur van kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, lavendel en koffiedrab. Ze zullen de plekken waar ze die geur ruiken dan ook verlaten en vermijden. Lees verder »

Wat te doen tegen mieren op het terras?

  • Giet meerdere malen per dag kokend water in het mierennest en doe dit enkele dagen achter elkaar. De mierennesten zijn diep dus je moet wel even blijven gieten. ...
  • Snel en effectiever mieren bestrijden kan met behulp van mierenpoeder.
  • Lees verder »
Bron: www.gamma.be

Hoe werkt een mierenkolonie?

Hoe functioneert een mierenkolonie? Een mierenkolonie of volk bestaat uit vrouwtjes - koninginnen (geslachtsactief) en werksters -, slaven en mannetjes. De mieren zijn insecten die behoren tot de vliesvleugeligen, maar enkel de mannetjes en koninginnen hebben vleugels, de werksters blijven vleugelloos. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat te doen tegen mieren tussen de tegels?