Wat valt onder aanhangwagens?

Artikel 1.1 a1: aanhangwagen Aanhangwagen: voertuig dat is bestemd om aan een motorrijtuig te worden gekoppeld, met inbegrip van een oplegger; als aanhangwagen wordt voorts aangemerkt een dolly met een oplegger. Lees verder »

Wat mag je uitsteken met een aanhanger?

Deelbare lading mag aan de zijkanten maximaal 20 cm uitsteken, ondeelbare lading mag aan de zijkanten meer dan 20 cm uitsteken als de aanhanger niet breder dan 3 m is. Aan de achterkant mag deelbare lading niet meer dan 1 m uitsteken, ondeelbare lading mag onder voorwaarde meer dan 1 m uitsteken. Lees verder »

Bron: www.diks.nl

Is een hulpkoppeling verplicht?

De wet stelt, dat indien een aanhangwagen niet is voorzien van een losbreek inrichting, een hulpkoppeling verplicht is. Boven de 750 kilo moet een aanhangwagen geremd zijn en dan zit er eigenlijk altijd een losbreek inrichting op. Met een losbreek inrichting mag er geen hulpkoppeling aanwezig zijn. Lees verder »

Bron: www.anwb.nl

Wat is het verschil tussen deelbare en ondeelbare lading?

Deelbare lading betekent dat u de lading kunt opdelen in kleinere delen. Hierbij kunt u denken aan pakket of object dat u kunt demonteren. Ondeelbare lading is lading die u niet kunt opdelen of demonteren, zonder het object te beschadigen. Ondeelbare lading is bijvoorbeeld een ladder of paal. Lees verder »

Bron: www.diks.nl

Hoe lang mag een aanhanger in de straat staan?

U mag een aanhangwagen, camper, caravan of ander lang voertuig niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op de weg parkeren. Dit is vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV, artikel 5.6.) Lees verder »

Gerelateerd aan Wat valt onder aanhangwagens?