Wat valt onder bouwkundig rapport?
Op basis van de bouwkundige keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgemaakt. Dit bouwkundige rapport geeft inzicht in de technische en onderhoudsstaat van een woning. Het is bovendien voorzien van een globale kostenraming. Met daarop allereerst de direct noodzakelijke kosten. Lees verder »
Wat wordt er onderzocht bij een bouwkundig onderzoek?
Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien. Vochtmetingen m.b.t. houtrot en doorslaand- en optrekkend vocht. Staat en toestand van dak, pannen, dakbeschot, goten, zink en schoorstenen. Technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking en dakconstructie. Lees verder »
Heb ik een bouwkundig rapport nodig?
Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht. Een bouwkundig rapport is ook verplicht als de taxateur constateert dat er sprake is van achterstallig onderhoud van 10 procent of meer van de woningwaarde, of als de taxateur adviseert een bouwkundig rapport op te laten stellen. Lees verder »
Wie mag een bouwkundig rapport opstellen?
"Iedereen die van zichzelf vindt dat hij genoeg kennis heeft, kan een bouwkundige keuring uitvoeren. Er gelden geen beroepseisen en keurders hoeven geen examen te hebben afgelegd", zegt Hans André de la Porte, woordvoerder van VEH. Lees verder »
Hoe duur is een bouwkundig rapport?
Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs tussen € 275,- en € 425,-. Er zijn een aantal belangrijke factoren die deze kosten beïnvloeden. Dit zijn factoren zoals; de inhoud, de oppervlakte, de locatie van de woning. Dit zijn de zogenoemde woninggebonden factoren. Lees verder »