Wat valt onder het RPR?
Het RPR is van toepassing op de (Boven- en Neder-) Rijn, de Lek, de Waal en het Pannerdensch kanaal. Let er bij het Vaarbewijs Examen goed op of de vraag gaat over het BPR of het RPR gebied. Lees verder »
Welke wateren vallen onder RPR?
Het RPR staat voor Rijnvaart Politie Reglement. Waar geldt het RPR? Het RPR geldt op de Boven-Rijn, Neder-Rijn, de Lek, de Waal, en op het Pannerdensch kanaal. Lees verder »
Waar is het RPR van kracht?
Op de Boven-Rijn, Neder-Rijn, Waal, Lek en Pannerdensch Kanaal is het RPR van kracht. Het BPR (binnenvaart politie reglement) en het RPR (rijnvaart politie reglement) zijn in grote lijnen gelijk, maar er zijn enkele belangrijke verschillen die gaan over eisen aan verlichting, blauwe bord en radar. Lees verder »
Wat is een klein schip volgens RPR?
Klein schip: een schip waarvan de maximale lengte van de romp, zonder het roer en de boegspriet, minder is dan 20 m met uitzondering van: – een schip dat andere dan kleine schepen mag slepen, mag duwen of langszijde vastgemaakt mag medevoeren; – een schip dat meer dan 12 passagiers mag vervoeren; – Lees verder »
Wat is RPR vaarbewijs?
In het RPR mogen alle kleine zeilschepen een rondom schijnend wit licht voeren en bij nadering een tweede wit licht tonen. In het BPR geldt dat alleen voor zeilschepen kleiner dan 7 meter. Een 'alleen varende bijboot' hoeft geen licht te voeren maar moet bij naderen van een ander schip wel direct een licht tonen. Lees verder »