Wat voor opleiding heb je nodig voor casemanager?
De casemanager dementie moet beschikken over een hbo werk- en denkniveau ( Verpleegkunde, Sociaal Werk Zorg) en een vervolgopleiding casemanagement dementie. Tevens moet de casemanager dementie 24 uur de rol vervullen. Lees verder »
Hoe word je case manager?
Voor casemanager inzetbaarheid is Regie op Verzuim de aangewezen opleiding. Een pittige opleiding op hbo-niveau waarmee je in zo'n drie maanden leert hoe je een verzuimdossier optimaal begeleidt. Wil je eerst even bekijken of het vak casemanager je iets lijkt? Volg dan eerst de driedaagse Cursus Casemanagement. Lees verder »
Wie mag casemanager zijn?
De keuze wie de casemanager gaat worden wordt dus overgelaten aan de werkgever. In de praktijk hangt dit sterk af van de visie op verzuim. Zien we de begeleiding als uitbesteed werk aan bijvoorbeeld een arbodienst of zijn we zelf actief met de begeleiding van de zieke werknemer. Lees verder »
Wat mag een casemanager wel en niet?
Wat mag de casemanager wel en niet vragen? De verzuimbegeleider, HR, de proces-casemanager en andere niet-medische casemanagers mogen de medewerker NIET vragen wat de zieke medewerker heeft, of hij al bij de dokter is geweest of wat hij of zij denkt nog wel te kunnen. Lees verder »
Waarom baan als casemanager?
De casemanager heeft een belangrijke rol in het verzuimproces van langdurige arbeidsongeschikte werknemers. Het eerste doel is om erachter te komen wat de oorzaak van het verzuim is. En zodra er meer helderheid is, werk je als casemanager toe naar de terugkeer van de arbeidsongeschikte werknemer in het arbeidsproces. Lees verder »