Wat voor soort planeet is Mars?

Mars is een terrestrische planeet met een ijle atmosfeer. Het oppervlak is op sommige plekken net zoals dat van de Maan bezaaid met inslagkraters, terwijl op andere plaatsen net zoals op de Aarde, vulkanen, valleien, zandduinen en poolkappen voorkomen. Lees verder »

Welke Rovers op Mars?

De twee Mars Exploration Rovers (Marsverkenningsrobotwagentjes) zijn genaamd de Spirit (of MER-A) en de Opportunity (of MER-B). Het contact met de Spirit is sinds 22 maart 2010 verloren en op 25 mei 2011 heeft NASA deze missie beëindigd. Lees verder »

Wat is de samenstelling van Mars?

De mantel van Mars bestaat vooral uit silicium, zuurstof, magnesium, aluminium, calcium en kalium. Het oxideren van ijzerhoudend stof geeft de planeet z'n rode oppervlak. Hier houdt het op met de overeenkomsten met onze planeet. De aarde heeft namelijk een vloeibare kern die constant in beweging is. Lees verder »

Is Mars verder dan de maan?

Mars staat op circa 60 miljoen kilometer tot maximaal een kleine 400 miljoen kilometer van de aarde. In het meest gunstige geval moeten we dus zo'n 150 keer verder dan naar de maan reizen om bij Mars te kunnen komen. Lees verder »

Hoe was Mars vroeger?

Tegenwoordig is Mars dor en droog, maar vier miljard jaar geleden was dat wel anders, zo laat NASA in een gloednieuwe animatie zien. De rode planeet had een dikke atmosfeer en was warm genoeg om oceanen van vloeibaar water te herberge. Lees verder »

Bron: scientias.nl
Gerelateerd aan Wat voor soort planeet is Mars?