Wat was er te eten in de Hongerwinter?

  • Suikerbiet.
  • Tulpenbol.
  • Aardappelschil.
  • Cichorei.
  • Brandnetel.
  • Braam.
  • Rozebottel.
  • Beukennootjes.
  • Lees verder »

Hoe was het leven tijdens de Hongerwinter?

Het leven in de hongerwinter Doordat gas en elektriciteit niet voorhanden waren, was er geen licht, geen verwarming en geen normale gelegenheid tot koken. Met een knijpkat kon eventueel worden bijgelicht, maar velen behielpen zich met een stompje kaars en gingen vroeg naar bed. Lees verder »

Wat werd er gegeten in 1945?

Er werd weinig vlees, weinig suiker en weinig vet gegeten. In plaats daarvan kwam een voornamelijk plantaardig dieet van aardappelen, granen, peulvruchten, groenten en fruit, aangevuld met een beperkt aantal vetten. Hier doet het menselijk lichaam het goed op.”8 jun. Lees verder »

Bron: scientias.nl

Hoe kwamen ze aan eten in de Hongerwinter?

Hongertochten. Veel mensen, vooral vrouwen, fietsten of liepen naar het oosten of noorden van het land om daar aan eten te komen, met het beetje geld dat ze hadden of om bezittingen: textiel, zilveren bestek en gouden sieraden te ruilen voor voedsel. Dergelijke tochten werden hongertochten genoemd. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat was er te eten in de Hongerwinter?