Wat zijn de ingrediënten van drop?
Drop wordt gemaakt van zoethout, een plant met een zoet smakende wortel. Samen met andere ingrediënten wordt het gemengd met onder andere zout, suiker en honing en tot een snoepje gevormd. In Nederland eten we de meeste drop van de hele wereld. Lees verder »
Is drop goed voor de gezondheid?
Als je een grote hoeveelheid drop eet, krijg je ook veel glycyrrhizine binnen. Je lichaam gaat dan meer vocht vasthouden, waardoor je bloeddruk stijgt. Een verhoogde bloeddruk kan verschillende ziektes veroorzaken en is één van de risicofactor van dementie. Lees verder »
Welke grondstof zorgt voor de typische smaak van drop?
Het hoofdbestanddeel van drop, de wortels van de zoethoutplant, is zoethout. Deze plant groeit in warme landen en de wortels hiervan bevatten het stofje, glycyrrhizine, dat drop zijn typische smaak geeft. Lees verder »
Hoeveel ijzer zit er in drop?
Oké, misschien is drop niet de gezondste keuze uit dit rijtje, maar het is wel een ijzerrijke food: een zakje drop van vijftig gram bevat vier milligram ijze. Lees verder »
Wie is de bedenker van drop?
Drop komt uit Engeland Rond 1760 verkocht George Dunhill, een apotheker, voor het eerst drop in zijn apotheek als medicijn. Hij verzon het om suiker aan het product toe te voegen en maakte daarmee de dropjes zoals wij die kennen: lekker zacht en zoet. Lees verder »