Wat zijn de kenmerken van een strip?

Het stripverhaal (ook beeldverhaal of strip genoemd) is een vertelvorm waarbij een verhaal verbeeld wordt door middel van getekende plaatjes, die achtereenvolgende scènes in het verhaal verbeelden, ondersteund door tekst in het plaatje (tekstballon) of onder de plaatjes. Lees verder »

Hoe is een strip opgebouwd?

Een stripverhaal is een beeldverhaal, het bestaat uit tekeningen en tekst. Striptekenaar Pieter Hogenbirk laat zien hoe hij werkt: hij verzint een personage en een verhaal, werkt dit uit met een schets en maakt uiteindelijk een echte strip met Eva als hoofdpersoon. Lees verder »

Bron: schooltv.nl

Wat is het verschil tussen een strip en een comic?

Een comic is de Amerikaanse variant van het stripverhaal. Het grootste (maar niet enige) verschil met Europese strips is dat comics meestal verschijnen als lange, doorlopende series vervolgverhalen die periodiek verschijnen, doorgaans één nummer per maand. Lees verder »

Wat voor soort strips zijn er?

Simpel gezegd bestaan er twee soorten strips: grappige strips en spannende strips. Grappige strips zijn vaak korte verhalen van een paar bladzijden, of zelfs maar een paar plaatjes. Grappige strips zijn vaak een beetje heten 'karikaturaal'. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de kenmerken van een strip?