Wat zijn de meest voorkomende bijwerkingen van de COVID-19-vaccins?

Meeste voorkomende bijwerkingen COVID-19-vaccins Bij een groot deel van de mensen treden bijwerkingen op als koorts, hoofdpijn en moeheid na vaccinatie met COVID-19-vaccins. Ook spierpijn, gewrichtspijn, rillingen, misselijkheid en braken kunnen optreden na vaccinatie met COVID-19 vaccins. Lees verder »

Bron: www.rivm.nl

Is myocarditis een zeldzame bijwerking na COVID-19 mRNA vaccins?

Volledig antwoord bekijkenDat heeft het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) vastgesteld na onderzoek naar meldingen uit landen binnen en buiten Europa. Uit de meldingen blijkt dat myocarditis en pericarditis meestal optreden binnen de eerste veertien dagen na vaccinatie. Het gebeurt vaker na de 2e vaccinatie dan na de 1e.Klachten zijn kortademigheid, pijn op de borst en hartkloppingen die soms onregelmatig zijn. De klachten kunnen sterk verschillen in ernst en gaan meestal vanzelf over, of zijn met medicijnen goed te behandelen. Wie deze klachten heeft, moet contact opnemen met een arts.Myocarditis en pericarditis komen elk jaar voor bij 1 tot 10 op de 100.000 mensen. Het risico op bijwerkingen is mede afhankelijk van de leeftijd van de persoon en het vaccin. Het wordt het vaakst gezien bij jongens en jongere mannen tussen 12 en 30 jaa. Lees verder »

Bron: www.rivm.nl

Kan ik nog besmet raken met COVID-19 als ik gevaccineerd ben?

Als je gevaccineerd bent kun je nog steeds besmet raken met het coronavirus. De vaccinatie beschermt tegen ziek worden door het coronavirus. Er zijn inmiddels enkele studies verschenen die laten zien dat vaccinatie ook de overdracht van het virus van de ene persoon op de andere verminde. Lees verder »

Bron: www.rivm.nl
Gerelateerd aan Wat zijn de meest voorkomende bijwerkingen van de COVID-19-vaccins?