Wat zijn de nadelen van het eten van insecten?

Veelal worden insecten in hun geheel geconsumeerd, maar ze kunnen ook verwerkt worden tot pasta's of poeders. Insecten kunnen ziekmakende micro-organismen (schimmels, bacteriën, parasieten, enzovoorts) en giftige stoffen bevatten die bij consumptie een gevaar voor de gezondheid kunnen betekenen. Lees verder »

Is het eten van insecten slecht voor je?

Wat vooral belangrijk is om te weten is dat je insecten beter niet onverhit kunt eten. Net als gewoon vlees is insectenvlees gevoelig voor de uitgroei van (schadelijke) bacteriën. Lees verder »

Is het eten van insecten slecht voor je?

Wat vooral belangrijk is om te weten is dat je insecten beter niet onverhit kunt eten. Net als gewoon vlees is insectenvlees gevoelig voor de uitgroei van (schadelijke) bacteriën. Lees verder »

Wat zijn de nadelen van insecteneiwit?

Insecten kunnen, net als andere dieren, toxische stoffen bioaccumuleren en deze bioaccumulatie kan in verschillende mate plaatsvinden, afhankelijk van de soort. Mogelijk zijn er meer studies nodig om het vermogen van insecten om toxische stoffen te bioaccumuleren beter te karakteriseren. Lees verder »

Is chitine kanker veroorzaakt?

Er is geen bewijs dat chitine kanker veroorzaakt, zeggen deskundigen. Chitine is de tweede meest voorkomende polysacharide (na cellulose) in de natuur en maakt deel uit van het exoskelet van onder meer insecten en schaaldieren, schimmels, bacteriën, gist en algen. Lees verder »

Is het veilig om insecten te eten?

De insecten die je in Nederland kunt kopen, zijn veilig om te eten. Let wel op: je kunt ze beter niet rauw eten, het is te vergelijken met orgaanvlees. Verhit ze altijd goed voor je ze eet. Dat wil zeggen: minimaal 10 minuten verhitten, blancheren, koken, wokken of frituren. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de nadelen van het eten van insecten?