Wat zijn de nadelen van inductie koken?

  • Inductiekookplaten zijn vrij duur.
  • Inductie heeft veel vermogen, daarom heb je vaak een aparte (kook)groep nodig.
  • Je hebt misschien nieuwe pannen nodig voor inductie.
  • De magnetische straling kan een risico zijn voor mensen met een pacemaker. Raadpleeg bij twijfel de cardioloog.
  • Lees verder »

Wat kan niet op inductie?

Pannen voor de inductiekookplaat De pannen die voor de inductiekookplaat worden gebruikt, moeten van metaal zijn, magnetische eigenschappen bezitten en een voldoende grote bodem hebben. Pannen waarmee al eerder op een gaskookplaat is gekookt, zijn niet meer geschikt voor inductiekoken. Lees verder »

Bron: www.atag.nl

Wat is de levensduur van een inductiekookplaat?

Het is ideaal om de restwarmte van de plaat te gebruiken om eten warm te houden, maar dit kan onveilig zijn en verbruikt veel energie. Een keramische kookplaat gaat langer mee dan een inductieplaat. Een keramische kookplaat gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee. Voor inductie is dat 10 tot 15 jaa. Lees verder »

Wat is voordeliger koken op gas of inductie?

Gas daarentegen is een goedkopere vorm van energie wat koken betreft. Het koken op gas kost een huishouden per jaar gemiddeld 37 m3 gas, in verhouding 175 kWh wanneer er op inductie wordt gekookt. Op jaarbasis kost gas zo gemiddeld €25 per huishouden en koken op inductie €36 (Milieu Centraal). Lees verder »

Bron: www.atag.nl

Is inductie slecht voor je?

Om de aarde zit ook een enorm magnetisch veld. Zonder dat veld zouden we zelfs niet eens bestaan. Kortom: inductie koken is niet schadelijk of onnatuurlijk. Het is veilig, hygiënisch, efficiënt en het wordt steeds populairder. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de nadelen van inductie koken?