Wat zijn de typische eetgewoontes in het hindoeïsme?
Een typisch Indiase maaltijd bestaat uit verschillende kruidige groentegerechten met dahl (peulvruchtensaus) en chapati's (platte volkoren koekenpanbroodjes) of rijst, gegeten uit bananenbladeren of van grote metalen dienbladen. Veel hindoes eten met hun vingers en gebruiken daarvoor alleen hun rechterhand. Lees verder »
Welke voedingsgewoonten heeft het hindoeïsme?
- dierlijke producten voor vegetariërs.
- melkproducten, kaas en eieren voor veganisten.
- runds- en kalfsvlees voor niet-vegetariërs (de koe is een heilig dier voor hindoes)
- Lees verder »
Wat is typisch Hindoestaans eten?
Denk aan Hindoestaanse dahl, masala kip, roti en doks. Of Javaanse nasi, bami, saoto en saté. En de Creoolse pom, moksi alesi, bruine bonen, okersoep en eksi koekoe. Lees verder »
Wat zijn de voedingsgewoonten van het Hindoeïsme?
Rijst blijft een hoofdbestanddeel van het dieet van hindoes uit Zuid-India, en tarwe voor hindoes uit Noord-India . Veel oudere hindoes zijn vegetariërs of veganisten. Kip, schapenvlees (lam) en vis worden gegeten door hindoes die geen vegetariër zijn. Traditionele hindoes eten zelden rundvlees. Lees verder »