Wat zijn de vijanden van een capibara?

De capibara is het grootste knaagdier ter wereld en een gewilde prooi. Niet alleen natuurlijke vijanden zoals jaguars en kaaimannen, maar ook mensen jagen op hem. Vanwege zijn vlees, maar vooral om de huid. Lees verder »

Bron: www.artis.nl

Welke vijanden heeft een capibara?

De capibara kent veel vijanden zoals de jaguar, de anaconda, de alligatorschildpad en de kaaiman. Ook boeren jagen op deze dieren, omdat ze de landbouwvelden beschadigen. Bovendien vinden veel mensen in Zuid-Amerika hun vlees heel erg lekker. Gelukkig krijgen capibara's veel jongen en is de diersoort niet bedreigd. Lees verder »

Welk dier eet een capibara?

Ze kunnen onderwater zwemmen en tot vijf minuten zonder te ademen in het water blijven. Wanneer het warm is brengen ze de dag door in een gat in de modder of in het water. Slapen doen ze in dichte vegetatie. Verder is de capibara een natuurlijke prooi van katachtigen zoals de jaguar of de ocelot. Lees verder »

Wat is het aardigste dier op aarde?

De capybara is nr 1 in top 10 van het aardigste dier Even tussendoor: honden komen op de tweede plaats en katten op de derde plaats. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de vijanden van een capibara?