Wat zijn neurologische symptomen?
Bij neurologische problemen kan er sprake zijn van overmatige slaperigheid, epilepsie, verminderd verstandelijk vermogen, duizeligheid, oogbewegingsstoornissen, slikstoornissen, spierstijfheid of juist zwakte, gevoelsstoornissen en tintelingen. Lees verder »
Welke neurologische ziektes zijn er?
- herseninfarct/minor stroke.
- hersenbloeding, subarachnoïdale bloeding.
- Multiple Sclerose (MS)
- ziekte van Parkinson.
- (licht) traumatisch hersenletsel.
- hersentumoren.
- TIA.
- cognitieve klachten na een hartstilstand.
- Lees verder »
Wat is een neurologische aandoening?
Neurologische aandoeningen zijn problemen aan het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Als u een neurologische aandoening heeft, kunt u last hebben van verschillende ziekteverschijnselen. De klachten zijn afhankelijk van de plaats waar het zenuwstelsel is beschadigd. Lees verder »
Wat te doen bij neurologische klachten?
Neem dan contact op met uw huisarts. Die verwijst u eventueel door naar een neuroloog. De neuroloog kan onderzoek doen naar uw hersenfuncties. Soms is aanvullend onderzoek nodig met bijvoorbeeld een CT-scan, een MRI-scan of een EMG-onderzoek. Lees verder »
Hoe ontstaan neurologische aandoeningen?
'We weten dat stress en spanning een rol spelen bij het ontstaan van de klachten. Het kan zijn dat mensen op de één of andere manier te veel van zichzelf vragen in bepaalde situaties. Ook komt het voor dat mensen een medische ingreep hebben gehad, waarna ze een functioneel neurologische stoornis ontwikkelen. Lees verder »