Wat zit er in de zee?

Zeewater is het zoute water dat in zeeën en oceanen voorkomt. Het onderscheidt zich van zuiver water door het grote aantal erin opgeloste stoffen, zoals anorganische vaste stoffen, organische stoffen en gassen. Daarnaast bevat zeewater ook zwevend materiaal als slibdeeltjes en plankton. Lees verder »

Wat zit er allemaal in zeewater?

Zeewater: samenstelling Zeewater zit boordevol sporenelementen (jodium, chroom, ijzer, zink, mangaan...) en minerale zouten (magnesium, kalium, natrium, calcium...). De minerale samenstelling van zeewater verbetert enkele fysiologische mechanismen. Lees verder »

Wat leeft er in de zee?

Je vindt er zeepokken, mosselen, zeesterren, zeepissebedden, slakken, krabbetjes en zeeanemonen. De voedselrijkdom van de strekdammen en het kustwater is de reden waarom er altijd wel vogels op het strand zijn. In de zomer zijn dat meeuwen, sterns, bontbekplevieren of strandplevieren. Lees verder »

Waarom is de zee goed voor je?

Voordelen van zeewater voor de huid De natuurlijke mineralen in zeewater hebben een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Dit zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen en huidirritaties en puistjes minder worden. Zwemmen in zeewater kan ook voordelen bieden voor mensen die last hebben van lichte acne. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zit er in de zee?