Welk deel van de oliepalm wordt gebruikt voor de olie?
Van de pitten in de palmvruchten wordt palmpitolie geperst. Deze oliesoort heeft andere karakteristieke eigenschappen zoals een zeer hoog gehalte aan vetzuren met twaalf koolstofatomen (C12). Lees verder »
Hoe wordt palm olie gemaakt?
Wanneer de palmvrucht rijp is, wordt hij geoogst en binnen 24 uur gestoomd en geperst. Op deze manier komt er palmolie vrij. Door een zuiveringsproces ontstaat er uiteindelijk eetbare olie, dat in allerlei producten kan worden verwerkt. Palmolie zit in ontzettend veel van onze huishoudelijke producten: in circa 40%. Lees verder »
Waar haal je palmolie uit?
Palmolie komt uit de pulp van de oranjerode vrucht van de oliepalm. Op het eerste gezicht lijkt palmolie een fantastisch ingrediënt. De productie van palmolie is relatief goedkoop vanwege de grote opbrengst per hectare, de lage loonkosten en goedkope grondaankoop. Lees verder »
Wat is er slecht aan palm olie?
In palmolie zit meer verzadigd vet dan andere oliesoorten. Verzadigd vet staat bekend om de ongunstige gezondheidseffecten. Zo verhoogt verzadigd vet het LDL-cholesterol. Op die manier vergroot verzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten. Lees verder »