Welk huisdier is knuffelig?

De meest populaire zijn de cavia, hamster en het konijn. Maar ook ratten, muizen en gerbils worden vaak als huisdier gehouden. Een klein knaagdier is redelijk zelfstandig en heeft niet constant aandacht nodig zoals een konijn of cavia. Lees verder »

Welk huisdier bijt niet?

Cavia: lief en rustig Het zijn leuke beestjes die zelden of nooit bijten, zich rustig laten oppakken en op je schoot blijven zitten. Bij een goede verzorging kunnen ze wel acht jaar oud worden. Helemaal leuk zijn cavia's met z'n tweeën of drieën. Lees verder »

Bron: wij.nl

Welk knaagdier houdt van knuffelen?

Sommige dieren, zoals dwerghamsters, gerbils en muisachtigen zijn erg snel en dus niet heel geschikt voor kinderen. Om te knuffelen en te spelen zijn goudhamsters, (tamme) ratten en cavia's een betere keuz. Lees verder »

Welk huisdier is het schoonst?

Welk huisdier is het schoonst? Het varken staat absoluut op nummer één van de meest schone dieren wereldwijd. Niet dat ze zichzelf kunnen wassen, hier hebben ze een modderbad voor nodig. Zo op het eerste oog lijkt dit modderbad heel vies maar dat is het niet. Lees verder »

Welke knaagdieren bijten niet?

Cavia's. Cavia's zijn heel gezellige en zachtaardige diertjes waar je als baasje een hechte band mee kunt hebben. Je kunt ze goed handtam maken en cavia's zullen zelden bijten. Hun verzorging is niet al te moeilijk en ze stellen niet al te hoge eisen aan hun verblijf. Lees verder »

Bron: petsenco.nl
Gerelateerd aan Welk huisdier is knuffelig?