Welk materiaal absorbeert geluid?

Voorbeelden van geluidsabsorberende materialen (trillingsdemping): gordijnen, tapijt, steenwol/glaswol, stoffen stoelzittingen, gaatjesplafonds, suskasten. Er zijn verschillende soorten materiaal die het geluid kunnen absorberen, bijvoorbeeld: - een poreuze laag (steenwol, textiellaag e.d.) - een absorberend paneel. Lees verder »

Welk materiaal dempt geluid?

Minerale wol, glaswol, inblaaswol en steenwol zijn de meest effectieve geluidsabsorptie om geluidsoverdracht en nagalm te verminderen. De open vezelstructuur van minerale wol zorgt namelijk voor een zeer goede absorptie van geluid. Geluidsgolven botsten tegen de vezels en worden omgezet in warmte-energie. Lees verder »

Bron: knauf.com

Welk materiaal is geluidsabsorberend?

Een voorbeeld van een geluidsabsorberend materiaal is de Akopol geluidsabsorberende polyester wol plaat. Deze plaat is niet alleen vormstabiel en elastisch, we kunnen ze ook in elke maat of vorm voor je voorsnijden. Bovendien is ze niet alleen geluids- maar ook thermisch isolerend. Lees verder »

Welke materialen houden geluid tegen?

Wat kost geluidsisolatie per m² Lees verder »

Wat weerkaatst geluid het beste?

Een zacht oppervlak (denk bijvoorbeeld aan een grasmat) dempt geluid beter dan een hard of glad oppervlak (bijvoorbeeld bestrating of het wateroppervlak van een vijver). Geluid van hoge frequentie wordt ook beter gedempt (door lucht) dan lage tonen (lange golven). Lees verder »

Bron: appeltern.nl
Gerelateerd aan Welk materiaal absorbeert geluid?