Welke bestuursrechters zijn er?
In beroep is dat meestal de Afdeling Bestuursrecht van de rechtbank. In hoger beroep kunnen dat verschillende bestuursrechters zijn, zoals de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, de Centrale Raad van Beroep of het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Lees verder »
Welke rechters bestuursrecht?
In Nederland kennen we tenminste vier hoogste rechters op het gebied van het bestuursrecht: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (onder meer vreemdelingenrecht en milieu en ruimtelijke ordeningsrecht), de Centrale Raad van Beroep (socialezekerheidsrecht en ambtenarenrecht), het College van Beroep voor. Lees verder »
Wat valt er allemaal onder bestuursrecht?
In het bestuursrecht staan de regels waar de overheid zich aan moet houden bij het nemen van besluiten. Bijvoorbeeld over subsidies of vergunningen. Bestuursrecht heet ook wel administratief recht. Lees verder »
Welke rechten vallen onder bestuursrecht?
Bestuursrecht gaat over besluiten die te maken hebben met de overheid. Voorbeelden van bestuursrecht zijn uitkeringen, vergunningen, dwangbevel, planschade etc. Indien u het niet eens bent met een besluit van de overheid, bezwaar gemaakt heeft en dat is afgewezen, kunt u een beroep doen bij de bestuursrechter. Lees verder »
Wat is de hoogste bestuursrechter?
De Raad van State is de hoogste algemene bestuursrechter van het land én een onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur. De Raad van State heeft een eigen website (raadvanstate.nl) . De uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State staan hier (raadvanstate.nl) . Lees verder »
- Wat doet de bestuursrechter?
- Wat is de taak en de rol van de bestuursrechter?
- Hoe lang duurt een procedure bij de bestuursrechter?
- Hoeveel gaan de uitkeringen omhoog in 2022?
- Wat is de hoogte van een IVA-uitkering?
- Wat is een IVA-uitkering UWV?
- Wat doet een woningcorporatie?
- Is een woningcorporatie een stichting?