Welke club is nog nooit gedegradeerd uit de Eredivisie?

FC Utrecht was de eerste club buiten de traditionele 'top 3' (Ajax, PSV en Feyenoord) die de Johan Cruijff Schaal won (voorheen Supercup) en is net als diezelfde 'top 3' nog nooit uit de Eredivisie gedegradeerd. Lees verder »

Welke clubs zijn gedegradeerd 2021?

Wie degradeert Eredivisie 2021 2022? ADO Den Haag en VVV-Venlo degradeerden in het voorgaande seizoen rechtstreeks naar de Eerste divisie. FC Emmen degradeerde via de nacompetitie. Deze drie clubs werden vervangen door SC Cambuur, Go Ahead Eagles en N.E.C. Lees verder »

Welke clubs hebben altijd in de Eredivisie gespeeld?

SAMENSTELLING EREDIVISIE Van dit rijtje clubs hebben alleen Ajax, Feyenoord en PSV voortdurend in de Eredivisie gespeeld. Ook FC Utrecht, dat voortkomt uit een samenvoeging van DOS, Elinkwijk en Velox in 1970, heeft altijd in de Eredivisie gespeeld. Lees verder »

Hoeveel clubs degraderen uit de Eredivisie?

De elftallen die als laagste en als een-na-laagste zijn geëindigd op de ranglijst na afloop van de reguliere competitie van de eredivisie seizoen 2021/'22 degraderen rechtstreeks naar de eerste divisie, seizoen 2022/'23. Lees verder »

Bron: www.knvb.nl

Wie heeft de meeste titels in de Eredivisie?

In het eerste seizoen (1956) schreef PSV'er Coen Dillen meteen geschiedenis door liefst 43 keer te scoren, hetgeen nog altijd een record is. Ajax is recordhouder in het aantal kampioenschappen: 35 landstitels. Daarna volgen PSV (24), Feyenoord (15), HVV (10) en Sparta Rotterdam (6). Lees verder »

Gerelateerd aan Welke club is nog nooit gedegradeerd uit de Eredivisie?