Welke drie onderwijsnetten hebben we in Vlaanderen?
- Het gemeenschapsonderwijs: het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.
- Het gesubsidieerd officieel onderwijs: de scholen van het stedelijk, gemeentelijk en provinciaal onderwijs. De schoolbesturen zijn verenigd in 2 koepels: OVSG: Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten.
- Lees verder »
Welke onderwijsnetten zijn er?
De schoolbesturen zijn verenigd in 2 koepels: Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten vzw (OVSG vzw) Provinciaal Onderwijs Vlaanderen (POV) Lees verder »
Hoe zit het onderwijs in Belgie in elkaar?
Een leerling volgt van zijn zesde tot en met zijn twaalfde levensjaar primair onderwijs op een basisschool. De lagere school bestaat uit zes leerjaren. In het laatste jaar haalt de leerling een getuigschrift basisonderwijs waarmee het naar het eerste leerjaar A van het secundair onderwijs gaat. Lees verder »
Wat is VGO onderwijs?
Het vrij gesubsidieerd onderwijs (vgo) omvat voornamelijk katholieke scholen maar ook joodse en protestantse scholen en (voornamelijk) niet-confessioneel methodeonderwijs. Lees verder »
Wat is vrij katholiek onderwijs?
Scholen die niet door een overheid zijn opgericht, behoren tot het vrij onderwijs. Het vrij onderwijs bestaat hoofdzakelijk uit confessionele scholen, die aan een godsdienst zijn gebonden. De katholieke scholen vormen de grootste groep. Lees verder »