Welke drie soorten richtlijnen zijn er opgesteld binnen de palliatieve zorg?

Richtlijnen geven aanbevelingen voor zorg met het doel de kwaliteit van zorg te verbeteren. Er zijn ziekte- en symptoomgerichte richtlijnen. Ook zijn er richtlijnen gericht op het levenseinde en bijvoorbeeld een richtlijn gericht op spirituele zorg. Lees verder »

Welke wetten bij palliatieve zorg?

Palliatieve zorg wordt vergoed uit de zorgverzekering, de Wet langdurige zorg (Wlz) en/of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit hangt af van of je een indicatie voor de Wet langdurige zorg hebt, of niet. Voor sommige zorg betaal je het eigen risico en/of een eigen bijdrage. Lees verder »

Wat is belangrijk in de palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is zorg die zich richt op de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Het doel van palliatieve zorg is om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te realiseren, door bijvoorbeeld het voorkomen of verlichten van lijden. Lees verder »

Bron: palliaweb.nl

Wat is een palliatief zorgplan?

Palliatieve of palliatieve terminale zorg (PTZ) is bedoeld om de kwaliteit van het leven van de patiënt met een levensbedreigende ziekte in de laatste levensfase zo goed mogelijk te houden. Dat gebeurt door middel van verzachting of verlichting (ofwel palliatie) van het lijden. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke drie soorten richtlijnen zijn er opgesteld binnen de palliatieve zorg?