Welke E-nummers zijn kanker verwekkend?
Zo hebben onze Franse collega's inmiddels al 327.000 handtekeningen opgehaald tegen de additieven E249 (kaliumnitriet), E 250 (natriumnitriet), E251 (natriumnitraat) en E252 (nitraat) kalium in vlees dat potentieel kankerverwekkend kan zijn. Lees verder »
Welke E-nummers zijn slecht voor de gezondheid?
Enkele E-nummers kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals kaliumnitriet (E249) en natriumnitriet (E250). Fabrikanten voegen deze stoffen toe aan vleeswaren om te voorkomen dat de producten besmet raken met de bacterie die botulisme veroorzaakt. Lees verder »
Welke E-nummers niet eten?
Titaniumdioxide (E171) is witte kleurstof die in bijvoorbeeld snoep en kauwgom zit. In 2021 concludeerde EFSA dat de stof niet meer veilig is als E-nummer. Eerder riepen we samen met andere Europese consumentenorganisaties de Europese Commissie (EC) al op om het gebruik van titaniumdioxide in voedsel te verbieden. Lees verder »
Welke E-nummers zijn verboden?
- Chemische zoetstoffen. Aangezien er zoveel slechte chemische zoetstoffen zijn, willen we er meerdere toelichten. ...
- EDTA (E385) ...
- Polyoxyethyleen-20-sorbitaan (E432) ...
- Mononatriumglutamaat/MSG (E621) ...
- Glycine (E640) ...
- Propyleenglycol (E1520) ...
- Kleurstoffen. ...
- BHA en BHT (E320)
- Lees verder »