Welke fouten maak je met dyslexie?

Dyslectici maken meer spelfouten dan leeftijdsgenoten: 'luisterfouten', (bijv. verspeken in plaats van verspreken), 'onthoudfouten' (bijv. ou-au of ei-ij) of regelgebaseerde fouten (bijv. dt-fouten). Lees verder »

Welke problemen ervaart iemand met dyslexie?

Ten eerste kun je problemen hebben met het herkennen van het visuele woordbeeld. Daarnaast kun je ook moeite hebben met het begrijpen van taal en klanken. Veel kinderen overwinnen hun dyslectische problemen, maar kunnen als volwassenen subtiele problemen met lezen en schrijven hebben. Lees verder »

Waar zijn mensen met dyslexie goed in?

Mensen met dyslexie zijn over het algemeen goed in het waarnemen van de dingen in hun omgeving, het zien van grote gehelen maar ook van details die anderen niet altijd opvallen. De meeste dyslectici denken ook op een sterk visuele (en minder talige) manier. Lees verder »

Hoe ziet iemand met dyslexie een tekst?

De letters schuiven continue en net als je denkt een woord te kunnen lezen, verandert het in iets anders. Dyslexie is bij iedereen anders. Daarnaast is het natuurlijk onmogelijk om in een afbeelding samen te vatten wat er in het hoofd van iemand met dyslexie gebeurt. Lees verder »

Bron: www.sante.nl

Hoe denkt een dyslexie?

Om dat te begrijpen moet je eerst weten hoe een dyslecticus denkt: hij denkt in beelden. Bij elk woord ziet hij in zijn hoofd plaatjes. Een beelddenker kan wel 32 plaatjes in een seconde zien. Het lijkt net een film. Lees verder »

Bron: wij-leren.nl
Gerelateerd aan Welke fouten maak je met dyslexie?