Welke risicoanalyses zijn verplicht?
- RA van de werkplaatsen (kantoren zijn ook werkplaatsen)
- RA van de werkposten.
- Risico-taakanalyse.
- RA van de werkmiddelen: machines, mechanische handgereedschap, interne transportmiddelen, vervoersmiddelen, ...
- Lees verder »
Is risicoanalyse verplicht?
Een risicoanalyse uitvoeren, is wettelijk verplicht – ze vormt de basis van uw dynamisch risicobeheersingssysteem (DRBS). Lees verder »
Wat moet er in een risicoanalyse staan?
Een risicoanalyse is een overzicht van mogelijke bedrijfsrisico's en ondernemersrisico's. Daarnaast geeft het inzicht in de gevolgen en mogelijkheden die de risico's met zich mee kunnen brengen. Oftewel: een risicoanalyse helpt je bewust keuzes maken en richting te geven aan je bedrijf. Lees verder »
Wie voert de risicoanalyse uit?
De werkgever voert de risicoanalyse uit met de medewerking van de werknemers, bijvoorbeeld aan de hand van vragenlijsten (die kwantitatieve resultaten opleveren) of in de vorm van discussiegroepen (die kwalitatieve resultaten opleveren). Het is niet vereist dat alle werknemers worden gehoord. Lees verder »
Wie mag een risicoanalyse uitvoeren?
Wie is verantwoordelijk voor een risicoanalyse? De risicoanalyse is de taak van de werkgever en de hiërarchische lijn, bijgestaan door zijn interne en externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. De preventieadviseurs van deze diensten hebben een adviserende en coördinerende taak. Lees verder »