Welke route volgde Ferdinand Magellaan?

Magellaan doorkruiste tijdens zijn wereldreis de Atlantische Oceaan, ontdekte de later naar hem genoemde Straat van Magellaan in het huidige Chili en reisde daarna door naar de Filipijnen. Na twee jaar zou hij de Molukken bereiken, de Indonesische naam van de gegeerde specerijeneilanden. Lees verder »

Bron: www.vrt.be

Waar ging Ferdinand Magellaan heen?

Vijfhonderd jaar terug vaart Ferdinand Magellaan met een vloot van vijf schepen en 264 bemanningsleden op de Atlantische Oceaan. Ze zijn vanuit Sevilla op weg naar de Specerij Eilanden in Azië. Niet via de zuidelijke punt van Afrika, maar via Zuid-Amerika, langs een nog onbekende route. Lees verder »

Bron: geografie.nl

Wat was de route van Fernao de Magalhaes?

Veel zuidelijker dan hij verwachtte vond Magalhães op 21 oktober een zuidelijke doorgang naar de Grote Oceaan. Deze doorvaart tussen Vuurland en het vasteland werd later naar de Portugees vernoemd: straat Magalhães. Met nog drie schepen over stak Magalhães hierna de Grote Oceaan over. Lees verder »

Wie ging als eerst de wereld rond?

Ferdinand Magellaan (Portugees: Fernão de Magalhães, Spaans: Hernando de Magallanes; Porto, ca. 1480 – Mactan, 27 april 1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger, die in Spaanse dienst de eerste zeilreis rond de wereld leidde. Lees verder »

Wat was het doel van de tocht van Ferdinand Magellaan?

Oost-Indië Magellaan wilde ook naar zee en monsterde aan voor een reis naar Oost-Indië. Na terugkomst smeedde hij plannen om via het westen naar Indië te zeilen. In 1519 vertrok Ferdinand Magellaan met vijf schepen uit Spanje om via het westen Oost-Indië te bereiken. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke route volgde Ferdinand Magellaan?