Welke soorten adoptie zijn er?
Er bestaan twee soorten adoptie: de gewone en de volle adoptie. Volle adoptie kan enkel bij minderjarigen jonger dan 18 jaar. De volle adoptie brengt bovendien sterker ingrijpende rechten en plichten met zich mee aangezien het kind hetzelfde statuut wordt verleend als ware het geboren uit de adoptant(en). Lees verder »
Welke vormen van adoptie zijn er?
- Gesloten adoptie. Bij gesloten adopteren worden de banden en contacten tussen het kind en de biologische ouders volledig doorgesneden. ...
- Open adoptie. Bij open adopteren hebben de biologische ouders een actieve rol. ...
- Buitenlandse (interlandelijke) adoptie. ...
- Binnenlandse adoptie.
- Lees verder »
Wat is het verschil tussen volle adoptie en gewone adoptie?
Langs de kant van zijn nieuwe adoptiegezin kan het kind enkel erven van zijn adoptieouders. Voor meerderjarigen wordt enkel de gewone adoptie uitgesproken. Bij volle adoptie behoort het adoptiekind niet langer meer tot zijn oorspronkelijke familie en worden alle banden met zijn biologische ouders verbroken. Lees verder »
Wat is een gesloten adoptie?
Open of gesloten adoptie Contact houden is afhankelijk van de medewerking van de adoptieouders, want contact houden is geen recht. Bij een gesloten adoptie is er geen contact tussen de ouders die afstand doen, het kind en de adoptieouders. Lees verder »
Wat kan je kiezen bij adoptie?
Bij binnenlandse adoptie kan je een ongekend kind adopteren, of je kan een gekend kind adopteren. Bij een gekend kind gaat dan bijvoorbeeld om de adoptie van de kinderen van je partner, van je kleinkind of van een nichtje. Lees verder »