Welke tandvullingen zijn er?

In de meeste gevallen worden er witte vullingen geplaatst. Naast glasionomeercement en compomeer wordt composiet het meest toegepast. Met composiet is veel mogelijk. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Lees verder »

Hoe lang gaat een Composietvulling mee?

Composietvullingen hebben esthetische voordelen. Ze bestaan uit een mix van plastic en glaspoeder en kunnen in dezelfde kleur als de tand van de patiënt gemaakt worden. Deze vullingen hebben echter een beperktere levensduur, namelijk 5 tot 7 jaa. Lees verder »

Waarom oude vullingen vervangen?

Een bestaande vulling moet soms vervangen worden als er bijvoorbeeld een breuk in zit. Een vulling zorgt er voor dat er weer goed kan worden gekauwd en voorkomt verdere (pijn)klachten. Als het tandvlees iets is teruggetrokken dan liggen de tandhalzen bloot. Dit kan gevoeligheid geven bij koude of warme dranken. Lees verder »

Wat is een tijdelijke vulling?

Bij een tijdelijke vulling (noodvulling) of een tijdelijke kroon (noodkroon) komt het vaker voor. Op zich is dat logisch. De naam zegt het al: het is tijdelijk ter voorbereiding op de definitieve behandeling met permanente vullingen of permanente kronen. Lees verder »

Bron: dental365.nl
Gerelateerd aan Welke tandvullingen zijn er?