Wie was de vader van Maurits?

Z.H. Maurits Willem Pieter Hendrik Prins van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven (Utrecht, 17 april 1968) is de oudste zoon van prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven. Hij wordt officieel aangeduid met Zijne Hoogheid Prins Maurits van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven. Lees verder »

Wie was de vader van prins Maurits?

Slot Dillenburg, in Nassau, waar Maurits werd geboren en een deel van zijn jeugd doorbracht. Voor Maurits' geboorte verwierf zijn vader, Willem van Oranje, groot aanzien aan het Habsburgse hof in Brussel, de Nederlanden. Lees verder »

Waarom was Maurits van Oranje zo boos op Johan van Oldenbarnevelt?

Met prins Maurits vormt hij een ijzersterk duo: Johan de polderende politicus, Maurits de veldheer die de Spanjaarden op afstand houdt. Maar de relatie tussen de twee bekoelt door diepgewortelde godsdiensttwisten. Maurits beschuldigt Johan van Oldenbarnevelt van hoogverraad en stelt hem terecht. Lees verder »

Wat heeft Frederik Hendrik gedaan?

Stadhouder Frederik Hendrik (1584-1647) was een succesvol veldheer. Net als zijn halfbroer Maurits, bij wie hij een uitstekende militaire leerschool had doorlopen. Een hele reeks steden, waaronder Den Bosch, Maastricht en Breda, wist hij tijdens de Tachtigjarige Oorlog door belegeringen op de Spanjaarden te veroveren. Lees verder »

Wie kwam na prins Maurits?

Maurits, die ongetrouwd bleef, werd in 1625 opgevolgd door zijn halfbroer, Prins Frederik Hendrik. Lees verder »

Gerelateerd aan Wie was de vader van Maurits?